Sammenhæng mellem adhd og autisme

Det sker af og til at adhd og autisme forveksles med hinanden. Der er dog relativt store forskelle på adhd og autisme. Dette betyder dog ikke at der ikke er visse ligheder.

Uanset hvilken af diagnoserne det drejer sig om, så vil der være visse problemstillinger. Personer med en af disse diagnoser vil eksempelvis ofte have svært ved at socialisere med andre.

Desuden kan der overordnet set være problemer med at kontrollere sin adfærd. Der er altså visse fællestræk mellem adhd og autisme.

Her stopper ligheden så til gengæld også. Udover de ovennævnte punkter er der nemlig stor forskel på de to diagnoser.

Hos Autismekonsulenterne står vi klar til at hjælpe dig som autist til at få et godt og meningsfyldt liv. 

Adhd og autisme – Vi har speciale i autisme

Vi tilbyder både individuelle- samt gruppeforløb af forskellig slags. Alle har de til formål at hjælpe dig med autisme på den ene eller den anden måde.

Vi tilbyder eksempelvis et gruppeforløb med det formål at klæde dig på til at tage en uddannelse. Dette forløb kan også være relevant for dig som ønsker at komme ud i praktik i en virksomhed.

Et andet gruppeforløb vi kører lige nu er et forløb som hjælper dig til en bedre hverdag. Her kan der tages flere forskellige problemstillinger op. 

Det kunne for eksempel være at komme mere ud i samfundet, at få struktureret hverdagen bedre eller noget helt tredje.

Derudover kører vi løbende en række individuelle forløb med fokus på en række forskellige områder. 

Der kunne eksempelvis være tale om hjælp til at blive jobparat eller start af uddannelse. Det kunne dog også være de lidt enklere ting som udvikling af en eller flere færdigheder i eget hjem. 

Sidst men ikke mindst tilbyder vi et familieforløb for familier med autisme inde på livet. Her får i hjælp til en bedre hverdag for alle i familien.

Uanset hvad, så kan vi hos Autismekonsulenterne hjælpe jer til at forstå forskellen mellem adhd og autisme. Derudover hjælper vi jer til en bedre hverdag.

Vi står altid klar til at svare på dine spørgsmål om den støtte vi tilbyder og forespørgsler på telefon: 93 63 88 00 samt e-mail: kontakt@eomak.dk. Vi ser frem til at høre fra dig.