Hvad er autisme og hvordan kan det komme til udtryk?

Du har søgt på hvad er autisme. Du har måske stillet dig selv spørgsmålet – Hvad er autisme? Dette vil vi herunder forsøge at beskrive.

Autisme kan komme til udtryk på mange forskellige måder. Som alle andre er der ikke 2 autister der er ens og autismen vil komme til udtryk på forskellige måder.

Der er dog visse generelle fællestræk ved autisme. En af de mest udtrykte er de sociale færdigheder.

Autister er nemlig generelt dårlige til at socialisere med andre og virker ofte som enspændere. Dette gælder helt fra barns ben, selvom det ofte først opdages i folkeskolen.

En del adfærd at holde øje på når man skal svare på hvad er autisme

Autister har generelt svært ved at afkode de sociale spilleregler og dermed kan de også have svært ved at knytte venskaber med andre og især jævnaldrende i barndommen.

En anden udpræget adfærd som mange autister besidder er at deres dagligdag ofte er sat i kasser og rammer. Alt skal basalt set gerne være som det plejer at være og ske i samme rækkefølge.

Ud fra dette ligger det også at autister ikke er vilde med forandringer. Skal der ske forandringer skal de gerne ske stille og roligt og autisten skal informeres i god tid. Således har autisten det i al fald ofte bedst.

Når man spørger; hvad er autisme, så er der mange ting at slå ned på. En ting der dog bør nævnes er autisters evne til at kommunikere med andre mennesker.

Kommunikationen kan nemlig godt være lidt udfordret hos nogle autister. Det kan være alt fra at de har svært ved at forstå kropssprog til at de ikke forstår ironi og lignende.

Vi håber at de er blevet lidt klogere på spørgsmålet; Hvad er autisme.

Vi står klar til at svare på dine spørgsmål og forespørgsler på telefon: 93 63 88 00 samt e-mail: kontakt@eomak.dk – Vi ser frem til at høre fra dig.